juli 12

Is Shopify de juiste webwinkel software?

0  comments

Diegene die wel eens e-commerce blogs leest of podcasts luistert, die hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van Shopify. Shopify is een SaaS oplossing voor een webwinkel systeem.

Dit Canadese bedrijf is gevestigd in Ottowa en heeft een omzet van zo’n slordige 41 miljard Canadese dollars per jaar. Je kan dus wel spreken van een grote club.

Wanneer kies je eigenlijk voor Shopify?

Laat ik eerst mijn eigen ervaring eens vertellen waarom ik de keuze heb gemaakt. Ik volg zelf zo’n beetje alle Podcasts die er zijn over e-Commerce. Daar luister ik ook vaak naar Amerikaanse podcasts.

Wat mij opviel tijdens het luisteren naar al die podcasts was dat er heel veel grote en kleine Amerikaanse E-commerce ondernemers massaal overstapte van Magento naar Shopify. Lees ook mijn vorige blog over Magento: “Is Magento dood?

Aangezien ik zelf ook aardig wat horror verhalen kan schrijven over het gebruik van Magento, had ik besloten nooit meer hiermee te willen werken. Daarom koos ik voor het gemak van een SaaS oplossing.

Geen updates meer, geen Security Patches meer, geweldige support en niet geheel onbelangrijk de prijs. Je kan namelijk al beginnen voor 3 tientjes per maand. Met Magento was ik was wel andere bedragen gewend. Speciale hosting €600 per maand, Security patches installeren variërend van een half uurtje tot meerdere dagen puzzelen aan €85,- per uur.

Daarnaast ging het installeren van extensions nooit zonder slag of stoot. Zelf zo erg dat sommige Extensies conflicteerde met onze one page checkout. Met alle gevolgen van dien. U kunt zich de schade wel voorstellen als bezoekers niet kunnen afrekenen.

Diverse Webshop Software getest

Om te kiezen moet je testen. Ik heb er vele bekeken en getest voor ik uiteindelijk voor Shopify koos. Ik was gelukkig in de gelegenheid om flink te testen op voorhand. Mijn keuze was dus wel overwogen.

WooCommerce

WooCommerce viel voor mij al snel af omdat een webshop moest ontwikkelen met ruim 20.000 verschillende SKU’s. Persoonlijk vind ik hier WooCommerce niet geschikt voor.

LightSpeed

Lightspeed heb ik geprobeerd te testen maar ben afgehaakt vanwege het agressieve verkoop gedrag, zij belde mij zo vaak op dat het vervelend werd. Inmiddels gebruik mijn eerste kindje hemdenonline.nl wel Lightspeed. Aangenaamste reden voor de keuze van Hemdenonline was het kassa systeem van Lightspeed wat perfect aansloot bij de fysieke winkels van Hemdenonline. Overigens had ik geen zeggenschap meer in deze keuze.

Magento 2

Ook heb ik nog even kort gekeken naar Magento 2. Maar na het installeren van het een nieuw thema kreeg ik al gelijk flashbacks naar het verleden. En dat wilde ik nou juist nooit meer.

CCV-SHOP

Daarna ccv-shop getest, na 3 dagen bouwen, testen en proberen bleek er maar weinig te kunnen met dit pakket en supportteam van ccv-shop kon (of wilde) mij niet verder helpen. En daarnaast moet je gelijk naar een pakket van €49,- want het goedkoopste pakket kan je maar 50 producten te koop aanbieden.

ShopWare

Uit Duitsland heb ik Shopware getest. Ik was hier zeer te spreken over. Hier werd ik namelijk best blij van. Inmiddels is Shopware 6 uitgebracht. Uit mijn netwerk hoor ik hele positieve verhalen over deze laatste versie. To be continued 🙂

Naast de bovenstaande shop heb ik er nog vele andere bekeken. Eentje wil ik hierin nog noemen. Dat is EKM. Deze engelse club doet het erg goed in de UK. Dit wordt zeker een van mijn eerste webwinkel software die ik ga testen. Binnenkort meer.

10 redenen om voor Shopify te kiezen

Deze 10 redenen vind ik de belangrijkste redenen om te kiezen voor Shopify.

 1. Nooit meer updaten & Security patches, bij Shopify hoef je niks meer te doen aan updates of security patches. Shopify regelt alles. Het enige waar jij je op moet focussen is jouw sales. Dit bespaart niet alleen veel geld maar ook heel veel tijd.
 2. Support is snel en zorgvuldig en zeer empathisch, je kan bellen, mailen en chatten 24 uur per dag. Er zijn allemaal geschikte support medewerkers die geen vraag te gek vinden. Ze halen alles uit de kast om jou verder te helpen. Vaak krijg je ook nog een persoonlijk follow up of dit wel het juiste resultaat heeft gegeven waar jij op hoopte.
 3. Lage maandelijkse lasten: Allereerst kan je gratis 30 dagen testen. Pas daarna ga je betalen. Dan kan je kiezen uit verschillende pakketten. Basic Shopify kost $29 per maand, Shopify $79 per maand, Advanced Shopify kost € 299 per maand. Dan is er ook nog Shopify plus. Dit kost je ongeveer $2000 per maand. Maar dan krijg je zoveel extra hulp. Zoals nog betere support, marketing team, launch team(om jouw nieuwe webshop te lanceren), en een persoonlijk aanspreekpunt.
 4. Super makkelijke app store: Nooit meer problemen dat applicaties niet meer samen werken of conflicteren. Super makkelijk te installeren. Daarbij hebben vele app bouwers ook een geweldige support. Hier zorgen onze Canadese vrienden goed voor.
 5. Makkelijk in gebruik In een paar minuten heb je een webshop live. Simpeler kan het bijna niet meer. Niemand heeft dus nog een excuus dat het moeilijk is om een eigen webshop te beginnen.
 6. Snel in gebruik Niet alleen voor de bezoeker van je website is de shop snel maar ook voor jouw eigen gebruik. Producten veranderen, aanpassen en plaatsen gaat heel gemakkelijk. Je wordt niet gehinderd door trage servers of vastlopers. Alles gaat snel.
 7. Bulk aanpassingen: Binnen Shopify kan je heel makkelijk aanpassingen doen in bulk. Je kan bijvoorbeeld alle producten in een keer de prijs veranderen of verlagen, een tag toevoegen, in een bepaalde categorie plaatsen. Een kind doet de was.
 8. Theme Store: Als je opzoek bent naar een leuk thema er zijn er voldoende om uit te kiezen. Niet zo veel als bij WordPress. Maar wel voldoende. Voor slechts $180 heb je een van de beste thema’s.
 9. Mobiele webshop: Alle thema’s zijn ook geschikt voor mobiel. Maak je geen zorgen het werkt echt allemaal vlekkeloos.
 10. Koppelingen met derden: Een koppeling met Facebook, Amazon, Instagram gaat echt heel gemakkelijk. Zij hebben hier eigen app’s voor ontwikkeld. Voor Nederland en Europa werken ze nog niet allemaal perfect omdat wij nu eenmaal niet in dollars handelen. Hopelijk lossen ze dit snel op in Ottowa.

Maar de allerbelangrijkste is misschien toch wel: Omdat Shopify gewoon werkt!

5 Redenen om niet voor Shopify te kiezen

Natuurlijk zijn er ook redenen om niet voor Shopify te gaan. Hierbij scoren andere webwinkel software waarschijnlijk veel beter in.

 1. De structuur van de url: Je kan niet echt een eigen structuur aanmaken zoals je graag zou willen voor de juiste SEO.
 2. Check-out pagina Als je in de US woont of een webshop hebt is het afrekenen waarschijnlijk helemaal top. In Nederland moet je een aardig gevecht voeren met Shopify om geen conversies te verliezen. Mollie is de enige die een samenwerking heeft. Verder kan je helemaal geen aanpassingen doen aan de checkout pagina. Behalve bij Plus. Maar dan ben je gelijk $2000 per maand kwijt.
 3. Koppeling PostNL Tot nu toe heeft PostNL nog geen software ontwikkeld voor Shopify. Er zijn een aantal dure Saas oplossingen. Sendcloud is hierin wel een van de betere partijen en rekenen zeker niet te veel.
 4. Alle App’s zijn Saas: Dit betekend simpelweg dat hoe meer app’s gebruikt de hoger jouw maandelijkse lasten worden. Je kan ze gelukkig wel meestal eerst een aantal dagen gratis testen. Maar let op want de kosten zullen snel stijgen. Er zitten dan ook echt hele mooie applicaties tussen.
 5. Nederlands Ze doen erg hun best om het de Nederlanders gemakkelijk te maken. Helaas lukt dit nog niet altijd. Ook krijg niet alles perfect vertaald zonder de code in te moeten duiken. Gelukkig is de documentatie dan wel weer erg goed ( wel in het Engels). Kanttekening is wel dat ik merk dat dit steeds beter word.

Bestaande webshops te koop in 1 marketplace

Wil je graag online beginnen, maar je hebt geen inspiratie voor een nieuwe shop te starten, blader of surf dan eens door de website exchangemarketplace.com heen.

Wil je geen webshop overnemen dan kan je hier heel veel inspiratie opdoen. Hier worden allerlei Shopify webshop aangeboden. Al vanaf een paar tientjes kan je een kant en klare webshop bemachtigen. De duurste webshop die aangeboden word is $2.500.000. “The Pepper Police” wordt nu $1.500.000 voor gevraagd oordeel zelf.

Shopify Exchange Marker place

Shopify Plus editie: Go or no Go

Shopify plus kost je ongeveer $2.000 per maand. Het is natuurlijk vreselijk veel geld per maand. En je moet al een behoorlijke omzet draaien wil je dit ooit kunnen terug verdienen.

De prijzen zijn behoorlijk geheim en worden angstvallig verborgen. Het Sales team heeft het zo druk met arrogant zijn dat ze je vergeten en niet willen helpen. Als je daar eenmaal door heen geprikt hebt komt het allemaal wel goed.

Want je krijgt er echt een hoop voor terug. Onlangs zat ik bij een grote fabrikant. Zij vonden $2000 een heleboel geld. Tot ik vroeg wat ze nu per maand kwijt waren haan hosting, programmeurs en ontwikkelaars. Dan valt het allemaal reuze mee. Want eigenlijk zit dit natuurlijk allemaal in die $2000 per maand. 

Wat krijg je er allemaal voor?

Voor dit bedrag krijg complete begeleiding en toegang tot het complete pakket. Een aangewezen developer, consultant, solutions engineer, Launch engineer. Zij bespreken alles met je en zorgen dat je webshop klaar is. Tja als Unilever een abonnement heeft waarom jij niet :-).

Wanneer ben je klaar voor plus en kies je voor plus. Eerlijk gezegd heb eigenlijk geen idee. Wanneer je meer uit handen wilt geven om echt te bouwen aan een groot succes en wanneer de omzet hoog genoeg is zou ik de overstap naar Plus zeker aanbevelen.

Voor SEO is Shopify zeker een goede keuze

Er zijn een aantal tools die heel gemakkelijk werken om de SEO voor je shop goed te regelen. Denk maar eens AMP. Dit is een geweldige tool voor mobiele webshops nog sneller te maken. Je zoek resultaten zullen snel stijgen.SEO Manager is bijvoorbeeld zo’n tool die je helpt om verloren links op te pakken. Die jou elke dag updates geeft. Zo zijn er vele app’s die jouw verder helpen met SEO.

De url structuur is een groot nadeel van Shopify. Zo staat er voor de producten “/collections” en bij je pagina’s altijd “/pages”. Dit werkt allemaal wel heel veilig en gestructureerd, maar voor advertenties en SEO is dit natuurlijk niet geheel geweldig. 

Shopify ziet het er zo uit: https://www.mijnwinkel.com/collections/allproducts/products/te-gek-product

En je zou natuurlijk graag willen dat het er zo uitzag: https://www.mijnwinkel.com/te-gek-product

Ik heb hier nog geen oplossingen voor gevonden. Als je er een app weet, deel deze dan met mij. 

Google Shopping

Er is een tool die perfect zou moeten werken met Google Shopping. Helaas is dit niet het geval. Deze door Shopify zelf ontwikkelde app krijgt maar een score van 1,9 en de reviews zijn niet echt om over naar huis te schrijven.

Gelukkig zijn ze hier volop mee bezig om de google shopping app door te ontwikkelen. Naast een eigen ontwikkelde app zijn er vele andere app’s die wel goed werken. Bekijk hiervoor de app store.

Social Media

Shopify is heel ver met social media. Ze hebben een geweldige samenwerking met Facebook.

Je kan heel makkelijk een nieuw verkoop kanaal aanmaken en beginnen met verkopen via Facebook, Facebook messenger en Instagram. Verder zijn er nog verkoopkanalen ontwikkeld voor Ebay, Amazon, Houzz en Buzzfeed. Helaas werken deze laatste 4 alleen nog maar als je de producten in dollars aanbied. Voor als nog helaas voor de Europeanen.

Een zeer handig stukje ontwikkeling is de koop knop (Buy Button). Dit is een stukje code wat je in elke tekst kan plakken of meesturen. Denk aan het verzenden van een persoonlijke mail. Of een bericht op twitter. Of een privé bericht via Whats’app.

Nieuw is de check-out link. Hiermee kan je een link sturen met een vol winkelwagentje. Dit is natuurlijk geweldig bij een bepaalde aanbieding of na een gesprek aan de telefoon met een potentiële koper.

Zou ik Shopify aanraden?

Zeker te weten 🙂 Ik zeg gaan met die banaan. Zeker voor aankomende e-commerce talenten die geen of weinig ervaring hebben met het maken van een webshop. Met Shopify is alles heel simpel. Het meeste is al voorgekauwd en waardoor het je wel erg gemakkelijk word gemaakt.

Shopify prijzen

 


Tags


You may also like

Is Magento dood?

Is Magento dood?
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!